ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 2023

 

Οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες γιορτάζουν τα δέκα τους χρόνια και σας προσκαλούν σε έναν μεγάλο διαγωνισμό σε συνεργασία με την ιστοσελίδα Eyelands και το φεστιβάλ της Άμμου!

 

Ο διαγωνισμός θα παραμείνει ανοιχτός από τις 20 Μαρτίου μέχρι και τις 20 Ιουνίου 2023.

Πρώτο βραβείο: Apple MacBook Pro 13"

 

Οι εκδόσεις παράξενες μέρες θα επιλέξουν έναν αριθμό κειμένων ανάλογα με τις συμμετοχές –με ανώτατο όριο τα τριάντα δύο.

Τα κείμενα αυτά θα κριθούν από τους ίδιους τους διαγωνιζόμενους οι οποίοι στην διάρκεια του καλοκαιριού θα κληθούν να ψηφίσουν αυτά που θεωρούν καλύτερα. Από τη διαδικασία αυτή θα προκύψει ο μεγάλος νικητής!

Όλα τα κείμενα που θα προκριθούν στην τελική φάση θα εκδοθούν στην συγκεντρωτική έκδοση που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2023.

Οι βραβευμένοι συγγραφείς έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν έργα τους για έκδοση οποιαδήποτε χρονική στιγμή πέρα από την ειδική προθεσμία υποβολής κειμένων δηλαδή τον Μάιο.

 

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ  

  1. Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο με τον μοναδικό περιορισμό να μην πρόκειται για δοκίμιο/ ιστορικό αφήγημα.

του/της συγγραφέως.

Γίνονται δεκτά:

Διηγήματα

Θεατρικά μονόπρακτα / μονόλογοι ή αποσπάσματα θεατρικών έργων

Αποσπάσματα μυθιστορήματος

Αφηγήματα κάθε είδους

Η έκταση των κειμένων δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 2400 λέξεις.

 

Ποιήματα με έκταση μία σελίδα ή 1000 λέξεις

 

Graphic Novels ή κόμικ στριπ με έκταση μέχρι 12 σελίδες

 

  1. Δεν υπάρχουν περιορισμοί εθνικότητος ή τόπου διαμονής του συγγραφέα. Γίνονται δεκτές πολλαπλές συμμετοχές με ξεχωριστή κάθε φορά επικύρωση.
  2. Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητη η αγορά βιβλίων των εκδόσεων «Παράξενες μέρες» μέσα από την ειδική προσφορά (τρία βιβλία με αντίτιμο είκοσι ευρώ - λεπτομέρειες πιο κάτω)
  3. Τα διηγήματα δεν θα πρέπει να έχουν βραβευτεί σε άλλο λογοτεχνικό διαγωνισμό, να έχουν εκδοθεί ή να έχουν δημοσιευθεί σε βιβλίο ή έντυπο. Γίνονται δεκτές πολλαπλές συμμετοχές. Ακόμη όμως και σε περίπτωση περισσότερων διακρίσεων στην τελική φάση θα επιλεγεί ένα μόνο ένα από τα κείμενα της/του συγγραφέως.
  4. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας είναι απαραίτητο να δηλώσετε ένα ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο και έναν τίτλο. Οι συγγραφείς αναλαμβάνουν την ευθύνη της τεκμηρίωσης των δικαιωμάτων τους στο έργο αν και όταν χρειαστεί.
  5. Θα χρειαστεί οπωσδήποτε μια ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας. Αν δεν υπάρχει άλλη οδηγία από τον/την συγγραφέα θα χρησιμοποιήσουμε εκείνη μέσω της οποίας στέλνετε τη συμμετοχή σας.

.

- Τα διηγήματα θα γίνονται δεκτά μόνο σε ηλεκτρονική μορφή που θα σταλεί στη διεύθυνση: eyelandsmag@gmail.com   ή  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. αλλά ακόμη και στους λογαριασμούς μας eyelands και παράξενες μέρες σε facebook / instagram

 -στο mail θα υπάρχει επισύναψη του κειμένου σε μορφή (κατά προτίμηση) word.doc ή docx.

  1. Οι συμμετοχές με ψευδώνυμο γίνονται δεκτές μόνο στην πρώτη φάση του διαγωνισμού. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οι συγγραφείς που συμμετείχαν με ψευδώνυμο και θα έχουν επιλεγεί για την έκδοση θα πρέπει να στείλουν ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο και ένα σύντομο βιογραφικό. Η αποστολή των πραγματικών στοιχείων είναι απαραίτητη και έχει τη θέση αποδοχής των όρων της έκδοσης και χωρίς αυτήν δεν θα γίνει δεκτή η συμμετοχή τους στο βιβλίο.
  2. Δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό συνεργάτες του eyelands.gr και των εκδόσεων Παράξενες Μέρες ούτε και συγγραφείς που έχουν εκδώσει βιβλία τους στην σειρά Παράξενες Μέρες στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει περιορισμός για όσους έχουν στείλει κατά καιρούς συνεργασίες τους στο eyelands.
  3. Όριο ηλικίας για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι η συμπλήρωση του 18ου έτους του διαγωνιζόμενου την ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού. Συμμετοχές συγγραφέων μικρότερης ηλικίας γίνονται δεκτές μόνο με έγγραφη άδεια των γονέων/κηδεμόνων
  4. Ο διαγωνισμός λήγει στις 20 Ιουνίου. Οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες θα ανακοινώσουν τους 32 φιναλίστ στις 20 Ιουλίου και αμέσως θα ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας. Οι φιναλίστ θα ειδοποιηθούν με email και θα πρέπει να δηλώσουν τα πραγματικά τους στοιχεία και την συμμετοχή τους στην ψηφοφορία η οποία είναι υποχρεωτική για να συμμετάσχουν στην έκδοση. Τα κείμενα θα έχουν κωδικό αριθμό και με βάση αυτόν θα ψηφίζουν οι φιναλίστ. Η τελική φάση θα ολοκληρωθεί στις 31 Αυγούστου. Οι ψήφοι κάθε συγγραφέως θα κοινοποιηθούν στους υπόλοιπους μετά τη λήξη της ψηφοφορίας. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέσα στον Σεπτέμβριο του 2023. Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για την έκδοση του βιβλίου και την παρουσίαση.

 

ΒΡΑΒΕΙΑ

Πρώτο βραβείο: ένα ολοκαίνουργιο MacBook Pro 13  με δύο χρόνια εγγύηση, αξίας 1800 ευρώ!!

Όλοι οι φιναλίστ συμμετέχουν στην έκδοση που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2023.

Επίσης, οι φιναλίστ έχουν δικαίωμα προτεραιότητας στην υποβολή κειμένων για έκδοση αλλά και δικαίωμα απευθείας συμμετοχής (με διαφορετικό κείμενο) στο φεστιβάλ της Άμμου που θα γίνει το 2024.

Όλοι οι δημιουργοί που θα συμμετέχουν στην έκδοση θα έχουν ένα δωρεάν αντίτυπο του βιβλίου με απαραίτητη προϋπόθεση την εμφάνισή τους (ή εκπροσώπου τους) στην παρουσίαση του βιβλίου. Κάθε συγγραφέας που το διήγημά του περιλαμβάνεται στη Μικρή Λίστα δικαιούται έκπτωση 30% εάν θέλει να παραγγείλει περισσότερα αντίτυπα.

 

 

 

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας, θα πρέπει να επιλέξετε τρία βιβλία από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες με κόστος μόνο 20 ευρώ (μαζί με τα ταχυδρομικά έξοδα)!

 

ΑΓΟΡΑ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΕ ΤΡΙΑ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ

Η διαδικασία είναι η εξής:

1/Δηλώνετε τη συμμετοχή σας επισυνάπτοντας το κείμενο με ένα απλό e-mail στα: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

    ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

2/ Εμείς επιβεβαιώνουμε την παραλαβή του κειμένου και στέλνουμε την λίστα με τα διαθέσιμα βιβλία

3/Επιλέγετε τρία βιβλία και καταθέτετε το αντίτιμο της αγοράς με πληρωμή στην τράπεζα ή στο paypal

Εμείς σας στέλνουμε τα βιβλία και την επιβεβαίωση της συμμετοχής σας!

 

*Δεν γίνεται δεκτή η αγορά μέσω αντικαταβολής.

**  Η αγορά του βιβλίου και η αποστολή του κειμένου πρέπει να γίνουν ανάμεσα στις ημερομηνίες που ορίζει ο διαγωνισμός, δηλαδή από τις 20 Μαρτίου 2023 μέχρι τις 20 Ιουνίου 2023.

 

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΗΣ

 Η βράβευση των συγγραφέων και η παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων θα γίνει πιθανότατα το Νοέμβριο του 2023 σε χώρο που θα ανακοινωθεί λίγο μετά τα αποτελέσματα, στην Αθήνα ή/και στην Θεσσαλονίκη.

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΕΚΔΟΣΗ & ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

- Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται και την αποδοχή των κανόνων του.

- Η ιστοσελίδα διατηρεί το δικαίωμα να αναρτήσει αποσπάσματα από τα κείμενα που βραβεύτηκαν ή διακρίθηκαν στο λογοτεχνικό περιοδικό eyelands.gr. Τα πνευματικά δικαιώματα των διηγημάτων παραμένουν στους συγγραφείς και εκχωρούνται μόνο για τη συγκεκριμένη έκδοση στις Παράξενες Μέρες και μόνο για διάστημα ενός έτους από την ημερομηνία της έκδοσης.

 

EYELANDS

www.eyelands.gr

eyelands/Αρχική - Διαγωνισμοί

https://www.facebook.com/eyelands.portal/

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ

www.paraxenesmeres.gr

https://www.facebook.com/STRANGEDAYSBOOKS/

https://paraxenesmeres.wordpress.com/