Οι παράξενες μέρες γιορτάζουν τα έντεκά τους χρόνια και χαρίζουν ένα βιβλίο για κάθε αγορά. Η προσφορά ισχύει μέχρι το καλοκαίρι. Με κάθε βιβλίο που αγοράζετε σας στέλνουμε άλλο ένα και τα ταχυδρομικά έξοδα είναι δικά μας και για τα δύο!!

Οι παράξενες μέρες θα συντροφεύουν τους αναγνώστες και το 2024 με βιβλία από τις σειρές: Παράξενες μέρες στην Ελλάδα, Παράξενες μέρες στον κόσμο, Βιβλιοθήκη και Συλλογές!

Ήδη ετοιμάζουμε δύο νέα βιβλία από γυναίκες συγγραφείς της Θεσσαλονίκης, την πρωτοεμφανιζόμενη Κατερίνα Τσαγανάκη και την Γιάννα Γούναρη που παρουσιάζει βιβλίο με διηγήματά της για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στις παράξενες μέρες!

Από τη σειρά παράξενες μέρες στον κόσμο μεταφράζεται τώρα το βραβευμένο μυθιστόρημα «Οι εραστές του καφέ» της Ιλίντα Στεφάνοβα Μπράνερ.

Το φθινόπωρο θα κυκλοφορήσει η συλλογή «Παράξενες κόσμος» από το νέο πρότζεκτ μας «32 Μολύβια».

Στο μεταξύ υπάρχουν εκπλήξεις με παραμύθια που θα παρουσιάσουμε στη Βιβλιοθήκη μας!

 

Οι  Παράξενες Μέρες είναι μια κοινωνική συνεταιριστική ομάδα για τις εκδόσεις με έδρα στην Κρήτη που γιορτάζει τα έντεκα χρόνια της!  .

Στη σειρά μας Παράξενες μέρες στην Ελλάδα παρουσιάζουμε νέους κυρίως αλλά και καταξιωμένους Έλληνες συγγραφείς.  Κάθε συγγραφέας, σύμφωνα με το συμβόλαιο που υπογράφεται με όλους ανεξαιρέτως, έχει το ίδιο ποσοστό επί των πωλήσεων του βιβλίου. Οι παράξενες μέρες δεν έχουν χρεώσει ποτέ συγγραφέα το παραμικρό για την έκδοση του βιβλίου του.

Στη σειρά Παράξενες μέρες στον κόσμο αναδεικνύουμε λογοτεχνικές φωνές από κάθε χώρα, κάποιους μάλιστα που δεν έχουν ακόμη εκδώσει βιβλίο στη χώρα τους!

Στη σειρά Παράξενες Μέρες–συλλογές παρουσιάζουμε συλλογές διηγημάτων με συγγραφείς που έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς που διοργανώσαμε από όλα τα λογοτεχνικά.

Στη σειρά Βιβλιοθήκη, τυπώνουμε ξανά κλασικά βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει στο παρελθόν τα οποία δεν έχουν εκδοθεί ή δεν κυκλοφορούν πια στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα όμως εκδώσαμε και βιβλία που δεν έχουν μεταφραστεί ποτέ στα ελληνικά.

   Οι Παράξενες Μέρες διοργανώνουν κάθε χρόνο μαζί με την ιστοσελίδα www.eyelands.gr τα Eyelands Book Awardsτον μοναδικό διεθνή διαγωνισμό βιβλίων έδρα την Ελλάδα Το πρώτο βραβείο σε κάθε τμήμα του διαγωνισμού δίνει την ευκαιρία στον συγγραφέα για δωρεάν διακοπές στην Ελλάδα ή τη μετάφραση του βιβλίου στα Ελληνικά. Η διοργάνωση ανοίγει φέτος για 7η συνεχόμενη χρονιά τον Ιούνιο του 2024. Τα βραβεία (στα οποία συμμετέχουν ως κριτές και οι νικητές των προηγούμενων διοργανώσεων) ανακοινώνονται κάθε χρόνο στις 30 Δεκεμβρίου.

Δημιουργήσαμε το Φεστιβάλ της Άμμου -σε συνεργασία με το περιοδικό eyelands.gr -ένα αυτοσχέδιο λογοτεχνικό φεστιβάλ με αναγνώσεις ποιημάτων και διηγημάτων, αφηγήσεις, θεατρικές παραστάσεις, μουσική, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας.

 Δημιουργήσαμε από το 2014 το διαδικτυακό εργαστήρι συγγραφής «Γράφουμε Ιστορίες». Περισσότεροι από 150 συγγραφείς έχουν συμμετάσχει  στα συλλογικά βιβλία μας που είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που έγινε αυτά τα χρόνια. Το Εργαστήρι ολοκλήρωσε τον κύκλο του το 2021 με την έκδοση του βιβλίου «Ιστορίες στις ράγες».

 Το 2019 οι Παράξενες Μέρες ήταν ο μοναδικός εκδοτικός οίκος στην Ελλάδα που πήρε την έγκριση για το μεταφραστικό πρόγραμμα «Παράξενες Μέρες στην Ευρώπη» από την υπηρεσία Creative Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2021. Στο μεταξύ, σε συνεργασία με Ινστιτούτα ξένων χωρών, από εκείνες που η λογοτεχνία τους ελάχιστα μεταφράζεται  στην Ελλάδα, εκδώσαμε βραβευμένα βιβλία από τη Δανία, τη Λιθουανία και την Παλαιστίνη.

 Να σημειώσουμε μέσα σε όλα αυτά την Επιχείρηση Δίκταμο όταν στείλαμε δίκταμο αντί για βιβλία σε όλα τα «έγκυρα» έντυπα για το βιβλίο που– έτσι κι αλλιώς τα αγνοούσαν.

Η νέα μας συλλογική προσπάθεια ονομάζεται «32 μολύβια» και την αποτελούν όλοι οι συγγραφείς που διακρίθηκαν στον περυσινό λογοτεχνικό μας διαγωνισμό. Αυτή τη χρονιά οι συγγραφείς χωρίς διαγωνισμό πλέον θα παρουσιάσουν τη συλλογή με κείμενά τους που έχει τίτλο «Παράξενος κόσμος»!

Οι παράξενες μέρες είναι ακόμη εδώ.