Οι παράξενες μέρες παρουσιάζουν το πρώτο βιβλίο της συγγραφέως Γιάννας Γούναρη, «Ο έρωτας του χρόνου». Πρόκειται για μια συλλογή διηγημάτων για την οποία η ίδια η Γιάννα Γούναρη γράφει στην εισαγωγή του βιβλίου

Μιλάμε συχνά για τη ροή του χρόνου, λες και ο χρόνος είναι ένα ποτάμι που ρέει. Σ’ αυτό το ποτάμι άλλος δροσίζεται κι άλλος παλεύει με το ρεύμα, άλλος βούτηξε κι άλλος έπεσε, άλλος κολυμπά κι άλλος πνίγεται. Εγώ προσπάθησα να σταθώ στην όχθη του. Αυτό το βιβλίο είναι γεμάτο με τις ιστορίες που ψάρεψα: έντεκα γυναίκες και ένα άγαλμα σε διαφορετικές στιγμές του χρόνου, δώδεκα διαφορετικές ώρες της μεγάλης ημέρας που λέγεται ζωή, δώδεκα διηγήματα που ελπίζω πως αξίζουν λίγο χρόνο να τα διαβάσετε.

Η έκδοση κυκλοφορεί με εξώφυλλο της Χρυσάνθης Τρύφωνος.

Σελίδες: 70, τιμή: 10 ευρώ, Σειρά: Παράξενες Μέρες στην Ελλάδα - 44, ISBN: 978-618-5278-80-9

Η Γιάννα Γούναρη γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Τελείωσε το Ιστορικό-Αρχαιολογικό του ΑΠΘ και δουλεύει ως υπάλληλος γραμματείας. Έχει μία κόρη και τρεις γάτες. Γράφει όλη της τη ζωή αλλά είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύεται συλλογή διηγημάτων της. Ποίημά της συμπεριλήφθηκε στην συλλογή «Μικρές επαναστάσεις», εκδόσεις Παράξενες Μέρες, 2018. Επίσης το διήγημά της «Λεμονιά» δημοσιεύθηκε στη συλλογή «Ιστορίες της άνοιξης», Παράξενες Μέρες, 2019.

Η Χρυσάνθη Τρύφων γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι φοιτήτρια του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ. Ζωγραφίζει από μικρή και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις αλλά ασχολείται παράλληλα και με τον χορό.