Το eyelands.gr και οι παράξενες μέρες ανακοινώνουν τα ονόματα των συγγραφέων και ποιητών που τα κείμενά τους επιλέχτηκαν για συμμετοχή στο 7ο Φεστιβάλ της Άμμου, 20,21,22 Αυγούστου στο Ρέθυμνο

Το  λογοτεχνικό περιοδικό eyelands.gr και οι  εκδόσεις Παράξενες Μέρες σας προσκαλούν στο 7ο Φεστιβάλ της Άμμου που θα γίνει στην παραλία της πόλης του Ρεθύμνου. Το φεστιβάλ λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν θα διαρκέσει δύο αντί για τρεις ημέρες, Παρασκευή και Σάββατο 20 και 21 Αυγούστου.

Άλλο ένα φεστιβάλ, το πιο δύσκολο να πραγματοποιηθεί, λόγω των συνθηκών, έγινε ανάμνηση. Όπως πάντα μαγική. Ευχαριστούμε όλες και όλους που βρέθηκαν εκεί και ειδικά τον μουσικό και ηθοποιό Μελαχρινό Βελεντζα και την κοινωνική αγωνίστρια Έφη Λατσούδη. Ο πρώτος μας αφηγήθηκε ένα διήγημά του, έπαιξε πιάνο και μας έδωσε μια ιδέα για ένα πολύ φιλόδοξο διαδραστικό πρότζεκτ που ετοιμάζει. Η δεύτερη μας μίλησε για το προσφυγικό με τον τρόπο που μόνο μια γυναίκα που είναι ταγμένη εδώ και χρόνια στον αγώνα της αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες θα μπορούσε να μας μιλήσει. 

Το Φεστιβάλ της Άμμου είναι ένα λογοτεχνικό φεστιβάλ με αναγνώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, μουσική και θέατρο, όλα στην άμμο. Το 2015 και το 2016 το φεστιβάλ έγινε στο νησί της Γαύδου. Στο τέλος Αυγούστου του 2017 διοργανώσαμε το τρίτο φεστιβάλ της Άμμου στα Κουφονήσια και το 2018 το τέταρτο στη Χιβαδόλιμνη της Μήλου. Το καλοκαίρι του  2019 το φεστιβάλ γίνεται διεθνές με τη συμμετοχή συγγραφέων από το εξωτερικό και διεξάγεται για πρώτη φορά στη …στεριά, αλλά πάντα σε παραλία, στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.  Τα κείμενα από το 5ο φεστιβάλ κυκλοφορούν σε μια πρωτότυπη συλλογή με τίτλο: Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι

Οι Παράξενες μέρες σε συνεργασία με το λογοτεχνικό περιοδικό eyelands.gr δημιούργησαν το φεστιβάλ της Άμμου, ένα αυτοσχέδιο λογοτεχνικό φεστιβάλ με αναγνώσεις ποιημάτων και διηγημάτων, αφηγήσεις, θεατρικές παραστάσεις, μουσική, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας.

Το τρίτο φεστιβάλ της Άμμου θα γίνει στα Κουφονήσια στις 25 και 26 Αυγούστου!

Όπως και στα προηγούμενα φεστιβάλ οι καλεσμένοι θα διαβάσουν ποιήματα και διηγήματα στην άμμο.

Πέρυσι ξεκινήσαμε το πρώτο φεστιβάλ και η επιτυχία του ήταν  μια έκπληξη για όλους μας. Συνατηθήκαμε, αφηγηθήκαμε ιστορίες, διαβάσαμε ποίηση, συζητήσαμε, τραγουδήσαμε, κάναμε πάρτυ στην άμμο και το φθινόπωρο φτιάξαμε κι ένα βιβλίο, τα Αμμογραφήματα. Αυτό το καλοκαίρι μένουμε στη Γαύδο, αλλάζουμε απλώς παραλία και σας περιμένουμε. Ελάτε να φτιάξουμε το δεύτερο φεστιβάλ της άμμου, ακόμη καλύτερο.