Οι Παράξενες μέρες σε συνεργασία με το λογοτεχνικό περιοδικό eyelands.gr δημιούργησαν το φεστιβάλ της Άμμου, ένα αυτοσχέδιο λογοτεχνικό φεστιβάλ με αναγνώσεις ποιημάτων και διηγημάτων, αφηγήσεις, θεατρικές παραστάσεις, μουσική, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας.
Το φεστιβάλ της Άμμου είναι μια διοργάνωση που έχει ελάχιστη οργάνωση αφού βασίζεται στον αυθορμητισμό όσων συμμετέχουν. Αυτοσχεδιάζουμε στον τρόπο που θα γίνει, στον τρόπο που θα διαβαστούν τα κείμενα, στην μουσική και στο παραδοσιακό μας πάρτυ στην άμμο. Κοινό μας σημείο η αγάπη για τη γραφή αλλά αυτή είναι μόνο μια αφορμή για να φτιάξουμε μια μεγάλη παρέα που γιορτάζει στην άμμο ενός νησιού τις τελευταίες μέρες κάθε καλοκαιριού. Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Μουσικοί, ζωγράφοι, φωτογράφοι, ηθοποιοί και σκηνοθέτες αλλά και αστρονόμοι που έχουν έρθει στην παρέα μας προσφέρουν το ταλέντο και τις γνώσεις τους για τη χαρά της συμμετοχής σ’ αυτή την αυθόρμητη γιορτή.

Ξεκινήσαμε το καλοκαίρι του 2015 στην παραλία του Άη Γιάννη στο νησί της Γαύδου και συνεχίσαμε το καλοκαίρι του 2016 στην παραλία του Σαρακήνικου της Γαύδου.
Το 2017 ανεβήκαμε στο Αιγαίο και διοργανώσαμε το φεστιβάλ στα Κουφανήσια. Στις 25 και 26 Αυγούστου διαβάσαμε κείμενα στο Κουφονήσι και στο Κάτω Κουφονήσι, διοργανώσαμε έκθεση ζωγραφικής στη Χώρα και όπως πάντα αυτοσχέδια μουσική συναυλία στην άμμο και τις δύο μέρες. Παράλληλα έγινε και παρουσίαση βιβλίων.
Οι συγγραφείς των διηγημάτων είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και με το κοινό και να συμμετέχουν σε workshop της άμμου με συγγραφείς που έχουν ήδη εκδώσει βιβλία τους στις Παράξενες Μέρες.
Αυτή τη χρονιά το φεστιβάλ θα γίνει στη Χιβαδόλιμνη της Μήλου την Παρασκευή 31 Αυγούστου και το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου.
Από το πρώτο φεστιβάλ δημιουργήθηκε μια συλλογή με τίτλο «Αμμογραφήματα» που περιέχει  όλα τα κείμενα αλλά και τις εντυπώσεις μετά την επιστροφή από το φεστιβάλ.
Από το τρίτο φεστιβάλ που έγινε στα Κουφονήσια τα κείμενα εκδόθηκαν στη συλλογή «Μικρές επαναστάσεις» που ήταν και το θέμα του φεστιβάλ και κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 2017.

Καλή αντάμωση στη Μήλο!