Καρπούζι με φέτα

10,00 €
Καλέστε μας στο: 281970 24463

«‘Καρπούζι με Φέτα’ σημαίνει γλυκό με αλμυρό, όλες οι ευχάριστες εμπειρίες και τα συναισθήματα της ζωής μας, που έρχονται όμως σε αντιπαράθεση με τόσες άλλες δυσάρεστες στιγμές κι άσχημες πλευρές του εαυτού μας και των άλλων, συνθήκες και καταστάσεις, που καλούμαστε ν’ αντιμετωπίσουμε και να κατανοήσουμε στη ζωή μας. Οι δυσκολίες των ανθρωπίνων σχέσεων που έρχονται και φεύγουν ή τελικά παραμένουν, σχέσεων δυνατών, υποστηρικτικών ή όχι, σχεδόν πάντα πολύπλοκων, ερωτικών, συγγενικών ή φιλικών, οι προσδοκίες που εκπληρώνονται ή όχι, οικογενειακά μυστικά που αναγκάζουν τα παιδιά να καλύπτονται ηθελημένα ή μη πίσω απ’ την αφέλεια και την άγνοια της ηλικίας τους, προσπαθώντας να βρουν τρόπους να προστατευτούν απ’ τα κρυφά πάθη των μεγάλων, άτομα με παιδικά απωθημένα, γονείς ή σύντροφοι που κάνουν διακρίσεις ή που επιβάλλουν τα ‘θέλω’ τους, καταπνίγοντας τις επιθυμίες των συντρόφων ή των παιδιών τους, άτομα που αρνούνται να φύγουν, ακόμα κι αν έχουν ήδη φύγει σαν φυσικές παρουσίες, ηλικιωμένοι γονείς που ενώ υποφέρουν από άνοια κι απώλεια μνήμης, που ενώ μυτερά κομμάτια αναμνήσεων τους αγκυλώνουν ακόμα σα σπασμένα γυαλιά, αυτοί τις αποδιώχνουν συνειδητά ή υποσυνείδητα, ενώ κάποιοι στηρίζονται ηθικά και πρακτικά απ’ τα παιδιά τους και καταφέρνουν να κρατάνε ακόμα ζωντανή την ελπίδα για αξιοπρεπή γεράματα. Ρατσισμός, καταστροφή του περιβάλλοντος κι άλλα πολλά, αντιθέσεις και μια διαρκής πάλη του ανθρώπου για ένταξη και αποδοχή, ερωτήματα που τίθενται μέσα σ’ αυτές τις 35 μικρές ιστορίες, με σαρκαστικό και χιουμοριστικό κάποιες φορές τρόπο, άλλοτε σουρεαλιστικά, αλλά και τόσο ρεαλιστικά ταυτόχρονα, άλλοτε ωμά και αποκαλυπτικά. Μην περιμένετε απαντήσεις εδώ. Σκεφτείτε, και δείτε αν μπορείτε τους εαυτούς σας ή τους συνανθρώπους σας κάπου εδώ, ένα πάζλ χαρακτήρων διαφορετικών και καταστάσεων είναι, που συνθέτουν το γενικότερο πάζλ της ανθρώπινης ύπαρξης, της ζωής με τα πάθη, τις αγωνίες, τις προσδοκίες, τις αδυναμίες και ικανότητές του καθενός μας, ανεξαρτήτου φυλής, εθνικότητας, θρησκείας, πολιτεύματος ή κουλτούρας. Μιας οικουμενικής, αλλά και διαχρονικής πραγματικότητας».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ Η Μαργαρίτα Ράντεβα γεννήθηκε στη Σόφια. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών εκεί, έκανε μεταπτυχιακά στη Ζωγραφική και κατόπιν σπούδασε Γλυπτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα. Από το 1992 ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. Έχει κάνει οκτώ ατομικές και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα της έχουν βραβευτεί σε πολλούς πανελλήνιους διαγωνισμούς. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή «Συννέφιασε το άσπρο μου».

ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΜΕ ΦΕΤΑ Συλλογή διηγηματων της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΩΖΟΥ-ΚΥΡΚΟΥ / ΕΞΩΦΥΛΛΟ Μαργαρίτα Ράντεβα ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ strangeland ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Γρηγόρης Παπαδογιάννης ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ Κωστής Μαλουσάρης ΣΕΙΡΑ Παράξενες Μέρες στην Ελλάδα -29 ΕΚΤΥΠΩΣΗ Preprint ISBN: 978-618-5278-33-5 ΣΕΛΙΔΕΣ 114 ΤΙΜΗ 10 ευρώ