ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ

Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες
14,00 €
Καλέστε μας στο: 281970 24463

Αυτό το βιβλίο είναι βέβαια μια ξεχωριστή στιγμή για τις παράξενες μέρες. Είναι μια συλλογή που περιέχει μέσα από τα κείμενά της την ουσία αυτής της προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια για να καταλήξει -125 βιβλία μετά- σε αυτό που κρατάτε στα χέρια σας. Ποια είναι η ουσία αυτής της προσπάθειας; Η ομορφιά της γραφής μέσα από τα κείμενα τριάντα δύο συγγραφέων που διακοσμούν τις μέρες μας σχεδόν από το ξεκίνημά μας. Αυτό το βιβλίο μοιάζει πραγματικά σαν μια γιορτή με καλεσμένους όλους αυτούς τους ταλαντούχους ανθρώπους που τίμησαν με τα κείμενά τους το λογοτεχνικό διαγωνισμό μας και κατ’ επέκταση την ύπαρξη των εκδόσεων παράξενες μέρες. Κι όσους είναι εδώ κι όσους δεν είναι.

   Δέκα χρόνια πέρασαν από τότε που καλέσαμε για πρώτη φορά συγγραφείς να έρθουν στις παράξενες μέρες για να φιλοξενήσουμε τα κείμενά τους. Και κάποιοι από τους ανθρώπους που βρίσκονται εδώ σε αυτό το βιβλίο, μας ακολούθησαν όλα αυτά τα χρόνια, όχι μόνο συμμετέχοντας σε συλλογές ή εκδίδοντας τα βιβλία τους αλλά και μέσα από το εργαστήρι μας και το φεστιβάλ της άμμου.

   Αναφέρομαι ιδιαίτερα σε αυτούς τους ανθρώπους επειδή παρακολούθησα την εξέλιξή τους όλα αυτά τα χρόνια είδα τη γραφή τους να ωριμάζει, είδα τα κείμενά τους να γίνονται όλο και καλύτερα. Και εννοείται ότι πολλοί πέρασαν σε πιο γνωστούς εκδοτικούς οίκους. Έτσι έπρεπε να γίνει.

   Κι έτσι φτάσαμε σε αυτό το υπέροχο βιβλίο. Φυσικά δεν έχει μόνο «παλιούς φίλους», έχει πρωτοεμφανιζόμενους-ες –κάτι που πάντα μας φέρνει μια ξεχωριστή χαρά. Δεν είναι μια ακόμη συλλογή λοιπόν. Είναι το αποτέλεσμα ενός διαγωνισμού στον οποίο το βραβείο δόθηκε μέσα από τη βαθμολογία των ίδιων των συγγραφέων. Και το πιο σημαντικό: οι ίδιοι οι συγγραφείς που βρίσκονται εδώ μαζί με τη βαθμολογία έστελναν συγχαρητήρια στους υπόλοιπους (που δεν γνώριζαν φυσικά) για την ποιότητα των κειμένων και τόνιζαν πόσο καλό θα γίνει το βιβλίο. Δεν έχω συναντήσει όλα αυτά τα χρόνια τόση ευγένεια, σεβασμό και αλληλεγγύη ανάμεσα σε συγγραφείς. Γι’ αυτό και η φράση «τα βραβευμένα κείμενα του διαγωνισμού» δεν προτάσσεται τυχαία στο εξώφυλλο του βιβλίου. Υπάρχει ένα πρώτο βραβείο αλλά από πολλές απόψεις όλα τα κείμενα που έφτασαν ως το βιβλίο είναι βραβευμένα.

    Πώς να μην είναι λοιπόν αυτή η συλλογή τα πιο ευτυχισμένα γενέθλια που θα μπορούσαν να έχουν οι παράξενες μέρες;