Οι παράξενες μέρες κλείνουν την χρονιά με το βιβλίο Ο Ανισόρροπος της Αίμης Καραγιαννάκη επιστρέφοντας έπειτα από πολύ καιρό στη σειρά Βιβλιοθήκη. Αυτό δεν είναι ένα λογοτεχνικό βιβλίο, προσφέρει όμως την ίδια απόλαυση στον αναγνώστη με ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα. Είναι ένα χρηστικό, διδακτικό, πολύτιμο βιβλίο για την υγεία και γενικότερα για τη ζωή μας, η ανάγνωσή του «κυλάει» όμως ακριβώς σα να ακούμε ένα ατόφιο παραδοσιακό αφήγημα αφού έχει την αμεσότητα, το χιούμορ και την σοφία που περιέχουν οι λαϊκές ρήσεις στις οποίες είναι βασισμένο. Κάθε σελίδα του είναι ένα απόσταγμα εμπειρίας από τη δική μας παράδοση αλλά ταυτόχρονα και από τις βασικές αρχές της κινεζικής ιατρικής που έχει μελετήσει σε βάθος η συγγραφέας.

Με λίγα λόγια: Ο Ανισόρροπος θα γίνει ο οδηγός σας για μια καλύτερη και πιο ισορροπημένη ζωή! Το όνομά του θα σου θυμίζει το γνωστό, υβριστικό χαρακτηρισμό του δρόμου, αλλά για μένα, είναι τίτλος τιμής. Τίτλος τιμής, για τον άνθρωπο που καταφέρνει, πρώτα απ’ όλα, να αναγνωρίζει τις ανισορροπίες του και στη συνέχεια, να τις αποδέχεται, χωρίς να ντρέπεται γι’ αυτές. Είναι τίτλος τιμής, για τον άνθρωπο που μαθαίνει να αφήνεται μεν στη ροή, αλλά να μην παραιτείται. Είναι τίτλος τιμής, για τον άνθρωπο που αντιλαμβάνεται πως η υγεία του εξαρτάται από την ισορροπία των αντίρροπων δυνάμεων. Είναι τίτλος τιμής, για τον άνθρωπο που δεν γυρίζει γύρω από το εγώ του, αλλά παίρνει τη θέση του μέσα στο όλον. Είναι τίτλος τιμής, για τον άνθρωπο που αναζητά την ισορροπία του και την ξαναβρίσκει, όσες φορές και αν τη χάσει. Ο Ανισόρροπος άρχισε αμέσως να μιλάει και να επικοινωνεί με γνωστούς και αγνώστους. Μιλούσε βέβαια, μόνο όποτε είχε κάτι να πει και επικοινωνούσε τις διαπιστώσεις του σε απλή, καθημερινή γλώσσα. Δε θέλησε ποτέ να μιλήσει με το σεις και με το σας, όχι από έλλειψη σεβασμού, αλλά επειδή δεν ήθελε να χαθεί η ουσία. Ο Ανισόρροπος έχει καυστικό χιούμορ, επειδή απευθύνεται κυρίως στον εαυτό του, και επειδή τολμάει να γελάει με τα χάλια του. Ο Ανισόρροπος είναι ο απέναντι και ο διπλανός σου, ένας γνωστός και κάποιος παντελώς άγνωστος. Ο Ανισόρροπος είσαι εσύ. Ο Ανισόρροπος μιλάει σε δεύτερο πρόσωπο, επειδή απευθύνεται σε μένα και σε σένα. Σαν φίλος. Και μόνο ως τέτοιος συμβουλεύει. Ο Ανισόρροπος είναι ο καλός σου φίλος. Μόνο με αυτό το δικαίωμα, με το δικαίωμα που έχει ένας καλός σου φίλος, σου παρουσιάζω αυτό το βιβλίο και εύχομαι να το βρεις τόσο ευανάγνωστο και κατανοητό, ώστε να αποστηθίζεις εύκολα ό,τι σε αφορά και να το εφαρμόζεις καθημερινά, προκειμένου να ισορροπείς, όποτε εσύ ο ίδιος κρίνεις ότι γίνεσαι ανισόρροπος.

Καλή ανάγνωση! Αίμη Καραγιαννάκη

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Αίμη Καραγιαννάκη /ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: Κωστής Μαλουσάρης /ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γρηγόρης Παπαδογιάννης /ΕΞΩΦΥΛΛΟ: © εκδόσεις Παράξενες Μέρες / ΣΕΙΡΑ: Βιβλιοθήκη – 6 /ISBN: 978-618-5278-52-6 /ΣΕΛΙΔΕΣ: 128 / ΤΙΜΗ 10 ευρώ όλα τα κείμενα του βιβλίου έχουν δημοσιευθεί στο μπλογκ «Ο Ανισόρροπος» της συγγραφέως