Οι παράξενες μέρες γιορτάζουν τα έντεκά τους χρόνια και χαρίζουν ένα βιβλίο για κάθε αγορά. Η προσφορά ισχύει μέχρι το καλοκαίρι. Με κάθε βιβλίο που αγοράζετε σας στέλνουμε άλλο ένα και τα ταχυδρομικά έξοδα είναι δικά μας και για τα δύο!!

Οι παράξενες μέρες θα συντροφεύουν τους αναγνώστες και το 2024 με βιβλία από τις σειρές: Παράξενες μέρες στην Ελλάδα, Παράξενες μέρες στον κόσμο, Βιβλιοθήκη και Συλλογές!

Ήδη ετοιμάζουμε δύο νέα βιβλία από γυναίκες συγγραφείς της Θεσσαλονίκης, την πρωτοεμφανιζόμενη Κατερίνα Τσαγανάκη και την Γιάννα Γούναρη που παρουσιάζει βιβλίο με διηγήματά της για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στις παράξενες μέρες!

Από τη σειρά παράξενες μέρες στον κόσμο μεταφράζεται τώρα το βραβευμένο μυθιστόρημα «Οι εραστές του καφέ» της Ιλίντα Στεφάνοβα Μπράνερ.

Το φθινόπωρο θα κυκλοφορήσει η συλλογή «Παράξενες κόσμος» από το νέο πρότζεκτ μας «32 Μολύβια».

Στο μεταξύ υπάρχουν εκπλήξεις με παραμύθια που θα παρουσιάσουμε στη Βιβλιοθήκη μας!

 

Οι  Παράξενες Μέρες είναι μια κοινωνική συνεταιριστική ομάδα για τις εκδόσεις με έδρα στην Κρήτη που γιορτάζει τα έντεκα χρόνια της!  .

Στη σειρά μας Παράξενες μέρες στην Ελλάδα παρουσιάζουμε νέους κυρίως αλλά και καταξιωμένους Έλληνες συγγραφείς.  Κάθε συγγραφέας, σύμφωνα με το συμβόλαιο που υπογράφεται με όλους ανεξαιρέτως, έχει το ίδιο ποσοστό επί των πωλήσεων του βιβλίου. Οι παράξενες μέρες δεν έχουν χρεώσει ποτέ συγγραφέα το παραμικρό για την έκδοση του βιβλίου του.

Στη σειρά Παράξενες μέρες στον κόσμο αναδεικνύουμε λογοτεχνικές φωνές από κάθε χώρα, κάποιους μάλιστα που δεν έχουν ακόμη εκδώσει βιβλίο στη χώρα τους!

Στη σειρά Παράξενες Μέρες–συλλογές παρουσιάζουμε συλλογές διηγημάτων με συγγραφείς που έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς που διοργανώσαμε από όλα τα λογοτεχνικά.

Στη σειρά Βιβλιοθήκη, τυπώνουμε ξανά κλασικά βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει στο παρελθόν τα οποία δεν έχουν εκδοθεί ή δεν κυκλοφορούν πια στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα όμως εκδώσαμε και βιβλία που δεν έχουν μεταφραστεί ποτέ στα ελληνικά.

   Οι Παράξενες Μέρες διοργανώνουν κάθε χρόνο μαζί με την ιστοσελίδα www.eyelands.gr τα Eyelands Book Awardsτον μοναδικό διεθνή διαγωνισμό βιβλίων έδρα την Ελλάδα Το πρώτο βραβείο σε κάθε τμήμα του διαγωνισμού δίνει την ευκαιρία στον συγγραφέα για δωρεάν διακοπές στην Ελλάδα ή τη μετάφραση του βιβλίου στα Ελληνικά. Η διοργάνωση ανοίγει φέτος για 7η συνεχόμενη χρονιά τον Ιούνιο του 2024. Τα βραβεία (στα οποία συμμετέχουν ως κριτές και οι νικητές των προηγούμενων διοργανώσεων) ανακοινώνονται κάθε χρόνο στις 30 Δεκεμβρίου.

Δημιουργήσαμε το Φεστιβάλ της Άμμου -σε συνεργασία με το περιοδικό eyelands.gr -ένα αυτοσχέδιο λογοτεχνικό φεστιβάλ με αναγνώσεις ποιημάτων και διηγημάτων, αφηγήσεις, θεατρικές παραστάσεις, μουσική, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας.

 Δημιουργήσαμε από το 2014 το διαδικτυακό εργαστήρι συγγραφής «Γράφουμε Ιστορίες». Περισσότεροι από 150 συγγραφείς έχουν συμμετάσχει  στα συλλογικά βιβλία μας που είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που έγινε αυτά τα χρόνια. Το Εργαστήρι ολοκλήρωσε τον κύκλο του το 2021 με την έκδοση του βιβλίου «Ιστορίες στις ράγες».

 Το 2019 οι Παράξενες Μέρες ήταν ο μοναδικός εκδοτικός οίκος στην Ελλάδα που πήρε την έγκριση για το μεταφραστικό πρόγραμμα «Παράξενες Μέρες στην Ευρώπη» από την υπηρεσία Creative Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2021. Στο μεταξύ, σε συνεργασία με Ινστιτούτα ξένων χωρών, από εκείνες που η λογοτεχνία τους ελάχιστα μεταφράζεται  στην Ελλάδα, εκδώσαμε βραβευμένα βιβλία από τη Δανία, τη Λιθουανία και την Παλαιστίνη.

 Να σημειώσουμε μέσα σε όλα αυτά την Επιχείρηση Δίκταμο όταν στείλαμε δίκταμο αντί για βιβλία σε όλα τα «έγκυρα» έντυπα για το βιβλίο που– έτσι κι αλλιώς τα αγνοούσαν.

Η νέα μας συλλογική προσπάθεια ονομάζεται «32 μολύβια» και την αποτελούν όλοι οι συγγραφείς που διακρίθηκαν στον περυσινό λογοτεχνικό μας διαγωνισμό. Αυτή τη χρονιά οι συγγραφείς χωρίς διαγωνισμό πλέον θα παρουσιάσουν τη συλλογή με κείμενά τους που έχει τίτλο «Παράξενος κόσμος»!

Οι παράξενες μέρες είναι ακόμη εδώ.

images/202312.jpg

Οι παράξενες μέρες έρχονται στη Θεσσαλονίκη με δύο εξαιρετικά βιβλία

 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΤΗΝ 13η ΦΟΡΑ

Το πρώτο βιβλίο της ΣΤΕΡΓΙΑΝΑΣ ΤΖΕΓΚΑ

από τις ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ

στο bistro HEMINGWAY το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 17.30 το απόγευμα

Για τη συγγραφέα και τον κύκλο διηγημάτων "Τη 13η φορά" θα μιλήσουν οι: Παύλος Θωμόπουλος (Γελωτοποιός) – συγγραφέας, δάσκαλος και Γιάννα Γούναρη – φιλόλογος, συγγραφέας. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι ηθοποιοί:  Αλκυόνη Θηλυκού και Πέτρος Παπαζήσης

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΑΠΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

Η δεύτερη συλλογή διηγημάτων της ΓΙΑΝΝΑΣ ΓΟΥΝΑΡΗ

από τις ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ

στο bistro HEMINGWAY την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, στις 18:00

 Θα μιλήσει για το βιβλίο η φιλόλογος Μαριλένα Χρηστίδου, ενώ θα διαβάσει κείμενα η ηθοποιός και συγγραφέας Στεργιάνα Τζέγκα

 

Hemingway bistrot, Αλ. Σβώλου 19, τηλ. 6937093020/ 231 028 1620 / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Οι Παράξενες Μέρες ανακοινώνουν όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή τις νέες εκδόσεις που θα έρθουν μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Τη χρονιά αυτή που συμπληρώνουμε τα δέκα χρόνια των εκδόσεων θα γιορτάσουμε εκτός απροόπτου με την παρουσίαση της συλλογής «Δέκα χρόνια παράξενες μέρες».

Τριάντα δύο συγγραφείς συμμετέχουν στην έκδοση με τα καλύτερα κείμενα του λογοτεχνικού διαγωνισμού που διοργανώθηκε για τα δέκα χρόνια των εκδόσεων παράξενες μέρες (πάντα σε συνεργασία με το eyelands.gr). Τα κείμενα που πέρασαν στη δεύτερη φάση βαθμολογήθηκαν στη διάρκεια του καλοκαιριού από τους ίδιους τους συγγραφείς που ανέδειξαν πρώτο το διήγημα «Η Διάψευση» της Φανής Ματσινοπούλου. Η συγγραφέας θα κερδίσει το βραβείο (ένα Apple MacBook Pro 13") αλλά οι παράξενες μέρες κέρδισαν ένα εξαιρετικό βιβλίο -ίσως την καλύτερη συλλογή που έχουμε εκδώσει όλα αυτά τα χρόνια!

Η συλλογή περιλαμβάνει πολλά διαφορετικά είδη γραφής (διήγημα, ποίηση, αφήγηση παραμυθιού, θέατρο, αποσπάσματα από μυθιστόρημα και νουβέλα πολλά διαφορετικά στυλ και την ποικιλία των χρωμάτων που προσφέρει μια σειρά από καταξιωμένες-ους αλλά και πρωτοεμφανιζόμενες-ους συγγραφείς. Στο εξώφυλλο ένα έργο της Αντριάνας Μίνου.

Σελίδες 186, τιμή 14 ευρώ, 978-618-5278-81-6

Τον Οκτώβριο κυκλοφορούν δύο βιβλία: Το νουάρ μυθιστόρημα «Όταν τα παιδικά τραγούδια σιωπούν», της Ευστρατίας Ταλιάνη και ο κύκλος διηγημάτων «Τη 13η φορά» της πρωτοεμφανιζόμενης Στεργιάνας Τζέγκα.

Στο μυθιστόρημα της Ευστρατίας Ταλιάνη, ο αστυνόμος Μαλούζος πηγαίνει στη Χίο και μέσα στο γιορτινό πασχαλιάτικο περιβάλλον του νησιού βρίσκεται αντιμέτωπος με εγκλήματα που βασίζονται σε στίχους ενός παιδικού τραγουδιού. Τρεις διαφορετικοί στίχοι έχουν αντιγραφεί πιστά για την εκτέλεση εγκλημάτων που συμβαίνουν σε τρία διαφορετικά μέρη. Ο ορκισμένος εχθρός του αστυνόμου Μαλούζου παρακολουθεί κάθε του κίνηση θέτοντας του κάθε φορά από ένα δύσκολο γρίφο.

Σελίδες 192, τιμή 14 ευρώ, ISBN: 978-618-5278-82-3

 Στα διηγήματα της Στεργιάνας Τζέγκα (με την εξαιρετική εικονογράφηση της Joaquima Casas Bo) η ηθοποιός, σκηνοθέτης, στιχουργός και συγγραφέας γράφει, σκηνοθετεί, δημιουργεί τον δικό της λογοτεχνικό μικρόκοσμο στην αναμφίβολη γοητεία του οποίου προσκαλεί τον αναγνώστη.

Σελίδες 80, τιμή 12 ευρώ, ISBN: 978-618-5278-83-0

Δύο ακόμη βιβλία ξένων συγγραφέων θα κυκλοφορήσουν σύντομα από τις Παράξενες Μέρες. Πρώτα το Broken Kismet, του Χάρντι Γκρίφιν που κέρδισε το 2022 το μεγάλο βραβείο  στα Eyelands Book Awards, τον μοναδικό διεθνή διαγωνισμό βιβλίων έδρα την Ελλάδα και «Η σαυρούλα», της Ρόμπιν Μάρτιν η οποία είχε κερδίσει το 2020 το βραβείο Three Rock των Eyelands Book Awards αφού είχε αναδειχθεί το καλύτερο ανάμεσα σε εκείνα που γράφτηκαν στο παραθεριστικό κέντρο συγγραφέων τους οποίους είχαμε φιλοξενήσει τότε.

Η χρονιά θα κλείσει με μια έκπληξη!

 Οι παράξενες μέρες συνεχίζουν το ταξίδι τους στην Ελλάδα και τον κόσμο μπαίνοντας πλέον στον ενδέκατο χρόνο της πορείας τους!

 

Για πολλούς το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για ανάγνωση. Για τους συγγραφείς που θα περάσουν στην επόμενη φάση του λογοτεχνικού διαγωνισμού το καλοκαίρι θα είναι σίγουρα μια εποχή για ανάγνωση αλλά και για την ανάδειξη των καλύτερων κειμένων που θα οδηγήσει στο μεγάλο βραβείο!

Οι συγγραφείς που έχουν επιλεγεί για την επόμενη φάση θα λάβουν σύντομα όλα τα κείμενα των ...συναγωνιστών τους (ανώνυμα φυσικά) και θα ψηφίσουν αυτά που θεωρούν καλύτερα. Με τον τρόπο αυτό θα ολοκληρωθεί η διαδικασία του διαγωνισμού και στις αρχές του Σεπτέμβρη θα γνωρίζουμε ποιος-ποια θα κερδίσει το Mac Book pro 13, το μεγάλο δώρο του διαγωνισμού μας!

Το φθινόπωρο η έκδοση θα μπει στην τελική ευθεία και πιθανότατα το Νοέμβριο θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε το βιβλίο και το ...βραβείο στον νικητή -τρια.

Το φθινόπωρο είναι έτσι κι αλλιώς η εποχή για τις νέες μας εκδόσεις - λίγες αλλά καλές!

Καλό καλοκαίρι!

images/strange_days_in_Europe_no_flag_-_.jpg

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 2023

 

Οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες γιορτάζουν τα δέκα τους χρόνια και σας προσκαλούν σε έναν μεγάλο διαγωνισμό σε συνεργασία με την ιστοσελίδα Eyelands και το φεστιβάλ της Άμμου!

 

Ο διαγωνισμός θα παραμείνει ανοιχτός από τις 20 Μαρτίου μέχρι και τις 20 Ιουνίου 2023.

Πρώτο βραβείο: Apple MacBook Pro 13"

 

Οι εκδόσεις παράξενες μέρες θα επιλέξουν έναν αριθμό κειμένων ανάλογα με τις συμμετοχές –με ανώτατο όριο τα τριάντα δύο.

Τα κείμενα αυτά θα κριθούν από τους ίδιους τους διαγωνιζόμενους οι οποίοι στην διάρκεια του καλοκαιριού θα κληθούν να ψηφίσουν αυτά που θεωρούν καλύτερα. Από τη διαδικασία αυτή θα προκύψει ο μεγάλος νικητής!

Όλα τα κείμενα που θα προκριθούν στην τελική φάση θα εκδοθούν στην συγκεντρωτική έκδοση που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2023.

Οι βραβευμένοι συγγραφείς έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν έργα τους για έκδοση οποιαδήποτε χρονική στιγμή πέρα από την ειδική προθεσμία υποβολής κειμένων δηλαδή τον Μάιο.

 

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ  

  1. Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο με τον μοναδικό περιορισμό να μην πρόκειται για δοκίμιο/ ιστορικό αφήγημα.

του/της συγγραφέως.

Γίνονται δεκτά:

Διηγήματα

Θεατρικά μονόπρακτα / μονόλογοι ή αποσπάσματα θεατρικών έργων

Αποσπάσματα μυθιστορήματος

Αφηγήματα κάθε είδους

Η έκταση των κειμένων δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 2400 λέξεις.

 

Ποιήματα με έκταση μία σελίδα ή 1000 λέξεις

 

Graphic Novels ή κόμικ στριπ με έκταση μέχρι 12 σελίδες

 

  1. Δεν υπάρχουν περιορισμοί εθνικότητος ή τόπου διαμονής του συγγραφέα. Γίνονται δεκτές πολλαπλές συμμετοχές με ξεχωριστή κάθε φορά επικύρωση.
  2. Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητη η αγορά βιβλίων των εκδόσεων «Παράξενες μέρες» μέσα από την ειδική προσφορά (τρία βιβλία με αντίτιμο είκοσι ευρώ - λεπτομέρειες πιο κάτω)
  3. Τα διηγήματα δεν θα πρέπει να έχουν βραβευτεί σε άλλο λογοτεχνικό διαγωνισμό, να έχουν εκδοθεί ή να έχουν δημοσιευθεί σε βιβλίο ή έντυπο. Γίνονται δεκτές πολλαπλές συμμετοχές. Ακόμη όμως και σε περίπτωση περισσότερων διακρίσεων στην τελική φάση θα επιλεγεί ένα μόνο ένα από τα κείμενα της/του συγγραφέως.
  4. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας είναι απαραίτητο να δηλώσετε ένα ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο και έναν τίτλο. Οι συγγραφείς αναλαμβάνουν την ευθύνη της τεκμηρίωσης των δικαιωμάτων τους στο έργο αν και όταν χρειαστεί.
  5. Θα χρειαστεί οπωσδήποτε μια ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας. Αν δεν υπάρχει άλλη οδηγία από τον/την συγγραφέα θα χρησιμοποιήσουμε εκείνη μέσω της οποίας στέλνετε τη συμμετοχή σας.

.

- Τα διηγήματα θα γίνονται δεκτά μόνο σε ηλεκτρονική μορφή που θα σταλεί στη διεύθυνση: eyelandsmag@gmail.com   ή  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. αλλά ακόμη και στους λογαριασμούς μας eyelands και παράξενες μέρες σε facebook / instagram

 -στο mail θα υπάρχει επισύναψη του κειμένου σε μορφή (κατά προτίμηση) word.doc ή docx.

  1. Οι συμμετοχές με ψευδώνυμο γίνονται δεκτές μόνο στην πρώτη φάση του διαγωνισμού. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οι συγγραφείς που συμμετείχαν με ψευδώνυμο και θα έχουν επιλεγεί για την έκδοση θα πρέπει να στείλουν ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο και ένα σύντομο βιογραφικό. Η αποστολή των πραγματικών στοιχείων είναι απαραίτητη και έχει τη θέση αποδοχής των όρων της έκδοσης και χωρίς αυτήν δεν θα γίνει δεκτή η συμμετοχή τους στο βιβλίο.
  2. Δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό συνεργάτες του eyelands.gr και των εκδόσεων Παράξενες Μέρες ούτε και συγγραφείς που έχουν εκδώσει βιβλία τους στην σειρά Παράξενες Μέρες στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει περιορισμός για όσους έχουν στείλει κατά καιρούς συνεργασίες τους στο eyelands.
  3. Όριο ηλικίας για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι η συμπλήρωση του 18ου έτους του διαγωνιζόμενου την ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού. Συμμετοχές συγγραφέων μικρότερης ηλικίας γίνονται δεκτές μόνο με έγγραφη άδεια των γονέων/κηδεμόνων
  4. Ο διαγωνισμός λήγει στις 20 Ιουνίου. Οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες θα ανακοινώσουν τους 32 φιναλίστ στις 20 Ιουλίου και αμέσως θα ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας. Οι φιναλίστ θα ειδοποιηθούν με email και θα πρέπει να δηλώσουν τα πραγματικά τους στοιχεία και την συμμετοχή τους στην ψηφοφορία η οποία είναι υποχρεωτική για να συμμετάσχουν στην έκδοση. Τα κείμενα θα έχουν κωδικό αριθμό και με βάση αυτόν θα ψηφίζουν οι φιναλίστ. Η τελική φάση θα ολοκληρωθεί στις 31 Αυγούστου. Οι ψήφοι κάθε συγγραφέως θα κοινοποιηθούν στους υπόλοιπους μετά τη λήξη της ψηφοφορίας. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέσα στον Σεπτέμβριο του 2023. Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για την έκδοση του βιβλίου και την παρουσίαση.

 

ΒΡΑΒΕΙΑ

Πρώτο βραβείο: ένα ολοκαίνουργιο MacBook Pro 13  με δύο χρόνια εγγύηση, αξίας 1800 ευρώ!!

Όλοι οι φιναλίστ συμμετέχουν στην έκδοση που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2023.

Επίσης, οι φιναλίστ έχουν δικαίωμα προτεραιότητας στην υποβολή κειμένων για έκδοση αλλά και δικαίωμα απευθείας συμμετοχής (με διαφορετικό κείμενο) στο φεστιβάλ της Άμμου που θα γίνει το 2024.

Όλοι οι δημιουργοί που θα συμμετέχουν στην έκδοση θα έχουν ένα δωρεάν αντίτυπο του βιβλίου με απαραίτητη προϋπόθεση την εμφάνισή τους (ή εκπροσώπου τους) στην παρουσίαση του βιβλίου. Κάθε συγγραφέας που το διήγημά του περιλαμβάνεται στη Μικρή Λίστα δικαιούται έκπτωση 30% εάν θέλει να παραγγείλει περισσότερα αντίτυπα.

 

 

 

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας, θα πρέπει να επιλέξετε τρία βιβλία από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες με κόστος μόνο 20 ευρώ (μαζί με τα ταχυδρομικά έξοδα)!

 

ΑΓΟΡΑ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΕ ΤΡΙΑ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ

Η διαδικασία είναι η εξής:

1/Δηλώνετε τη συμμετοχή σας επισυνάπτοντας το κείμενο με ένα απλό e-mail στα: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

    ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

2/ Εμείς επιβεβαιώνουμε την παραλαβή του κειμένου και στέλνουμε την λίστα με τα διαθέσιμα βιβλία

3/Επιλέγετε τρία βιβλία και καταθέτετε το αντίτιμο της αγοράς με πληρωμή στην τράπεζα ή στο paypal

Εμείς σας στέλνουμε τα βιβλία και την επιβεβαίωση της συμμετοχής σας!

 

*Δεν γίνεται δεκτή η αγορά μέσω αντικαταβολής.

**  Η αγορά του βιβλίου και η αποστολή του κειμένου πρέπει να γίνουν ανάμεσα στις ημερομηνίες που ορίζει ο διαγωνισμός, δηλαδή από τις 20 Μαρτίου 2023 μέχρι τις 20 Ιουνίου 2023.

 

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΗΣ

 Η βράβευση των συγγραφέων και η παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων θα γίνει πιθανότατα το Νοέμβριο του 2023 σε χώρο που θα ανακοινωθεί λίγο μετά τα αποτελέσματα, στην Αθήνα ή/και στην Θεσσαλονίκη.

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΕΚΔΟΣΗ & ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

- Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται και την αποδοχή των κανόνων του.

- Η ιστοσελίδα διατηρεί το δικαίωμα να αναρτήσει αποσπάσματα από τα κείμενα που βραβεύτηκαν ή διακρίθηκαν στο λογοτεχνικό περιοδικό eyelands.gr. Τα πνευματικά δικαιώματα των διηγημάτων παραμένουν στους συγγραφείς και εκχωρούνται μόνο για τη συγκεκριμένη έκδοση στις Παράξενες Μέρες και μόνο για διάστημα ενός έτους από την ημερομηνία της έκδοσης.

 

EYELANDS

www.eyelands.gr

eyelands/Αρχική - Διαγωνισμοί

https://www.facebook.com/eyelands.portal/

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ

www.paraxenesmeres.gr

https://www.facebook.com/STRANGEDAYSBOOKS/

https://paraxenesmeres.wordpress.com/

 

images/1001.jpg

Οι παράξενες μέρες κλείνουν την χρονιά με το βιβλίο Ο Ανισόρροπος της Αίμης Καραγιαννάκη επιστρέφοντας έπειτα από πολύ καιρό στη σειρά Βιβλιοθήκη. Αυτό δεν είναι ένα λογοτεχνικό βιβλίο, προσφέρει όμως την ίδια απόλαυση στον αναγνώστη με ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα. Είναι ένα χρηστικό, διδακτικό, πολύτιμο βιβλίο για την υγεία και γενικότερα για τη ζωή μας, η ανάγνωσή του «κυλάει» όμως ακριβώς σα να ακούμε ένα ατόφιο παραδοσιακό αφήγημα αφού έχει την αμεσότητα, το χιούμορ και την σοφία που περιέχουν οι λαϊκές ρήσεις στις οποίες είναι βασισμένο. Κάθε σελίδα του είναι ένα απόσταγμα εμπειρίας από τη δική μας παράδοση αλλά ταυτόχρονα και από τις βασικές αρχές της κινεζικής ιατρικής που έχει μελετήσει σε βάθος η συγγραφέας.

Με λίγα λόγια: Ο Ανισόρροπος θα γίνει ο οδηγός σας για μια καλύτερη και πιο ισορροπημένη ζωή! Το όνομά του θα σου θυμίζει το γνωστό, υβριστικό χαρακτηρισμό του δρόμου, αλλά για μένα, είναι τίτλος τιμής. Τίτλος τιμής, για τον άνθρωπο που καταφέρνει, πρώτα απ’ όλα, να αναγνωρίζει τις ανισορροπίες του και στη συνέχεια, να τις αποδέχεται, χωρίς να ντρέπεται γι’ αυτές. Είναι τίτλος τιμής, για τον άνθρωπο που μαθαίνει να αφήνεται μεν στη ροή, αλλά να μην παραιτείται. Είναι τίτλος τιμής, για τον άνθρωπο που αντιλαμβάνεται πως η υγεία του εξαρτάται από την ισορροπία των αντίρροπων δυνάμεων. Είναι τίτλος τιμής, για τον άνθρωπο που δεν γυρίζει γύρω από το εγώ του, αλλά παίρνει τη θέση του μέσα στο όλον. Είναι τίτλος τιμής, για τον άνθρωπο που αναζητά την ισορροπία του και την ξαναβρίσκει, όσες φορές και αν τη χάσει. Ο Ανισόρροπος άρχισε αμέσως να μιλάει και να επικοινωνεί με γνωστούς και αγνώστους. Μιλούσε βέβαια, μόνο όποτε είχε κάτι να πει και επικοινωνούσε τις διαπιστώσεις του σε απλή, καθημερινή γλώσσα. Δε θέλησε ποτέ να μιλήσει με το σεις και με το σας, όχι από έλλειψη σεβασμού, αλλά επειδή δεν ήθελε να χαθεί η ουσία. Ο Ανισόρροπος έχει καυστικό χιούμορ, επειδή απευθύνεται κυρίως στον εαυτό του, και επειδή τολμάει να γελάει με τα χάλια του. Ο Ανισόρροπος είναι ο απέναντι και ο διπλανός σου, ένας γνωστός και κάποιος παντελώς άγνωστος. Ο Ανισόρροπος είσαι εσύ. Ο Ανισόρροπος μιλάει σε δεύτερο πρόσωπο, επειδή απευθύνεται σε μένα και σε σένα. Σαν φίλος. Και μόνο ως τέτοιος συμβουλεύει. Ο Ανισόρροπος είναι ο καλός σου φίλος. Μόνο με αυτό το δικαίωμα, με το δικαίωμα που έχει ένας καλός σου φίλος, σου παρουσιάζω αυτό το βιβλίο και εύχομαι να το βρεις τόσο ευανάγνωστο και κατανοητό, ώστε να αποστηθίζεις εύκολα ό,τι σε αφορά και να το εφαρμόζεις καθημερινά, προκειμένου να ισορροπείς, όποτε εσύ ο ίδιος κρίνεις ότι γίνεσαι ανισόρροπος.

Καλή ανάγνωση! Αίμη Καραγιαννάκη

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Αίμη Καραγιαννάκη /ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: Κωστής Μαλουσάρης /ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γρηγόρης Παπαδογιάννης /ΕΞΩΦΥΛΛΟ: © εκδόσεις Παράξενες Μέρες / ΣΕΙΡΑ: Βιβλιοθήκη – 6 /ISBN: 978-618-5278-52-6 /ΣΕΛΙΔΕΣ: 128 / ΤΙΜΗ 10 ευρώ όλα τα κείμενα του βιβλίου έχουν δημοσιευθεί στο μπλογκ «Ο Ανισόρροπος» της συγγραφέως