Θα Γράφουμε Ιστορίες και αυτή τη χρονιά! Το 4ο Διαδικτυακό Εργαστήρι ανοίγει τον Νοέμβριο. Δηλώστε συμμετοχή και μπείτε στην ομάδα που θα ξεκινήσει! Η επιλογή θα γίνει μέσα στις δυο πρώτες εβδομάδες

«Γράφουμε ιστορίες» απλά, χωρίς πολλές θεωρίες, εργαζόμαστε συλλογικά και δημιουργούμε ο καθένας την προσωπική του αφήγηση μέσα από την κοινή μας δουλειά. Εργαζόμαστε μαζί, ακολουθούμε ένα κοινό δρόμο μαθαίνοντας για την περιπέτεια της γραφής αλλά φυσικά βοηθάμε κάθε συγγραφέα να αναπτύξει τις ιδιαίτερες ικανότητες του, το δικό του στυλ γραφής. Το Εργαστήρι θα λειτουργεί διαδικτυακά αλλά κάθε μήνα θα υπάρχει μια συνάντηση της ομάδας. Θα υπάρχουν όπως κάθε χρόνο δύο κύκλοι και θα ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2018

ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΡΟΝΙΑ

Φέτος έπειτα από τέσσερα χρόνια αλλάζουμε τον τρόπο που γράφουμε ιστορίες. Όχι τα βασικά, κάποιες λεπτομέρειες. Πρώτα απ’ όλα θα ξεκινήσουμε τη δουλειά χωρίς προ-επιλογές όπως γινόταν ως τώρα και η επιλογή θα γίνει μετά από δύο εβδομάδες. Έτσι θα μπορούμε να φτιάξουμε καλύτερα τη σύνθεση της ομάδας. Και οι συγγραφείς θα πάρουν μια ιδέα από τη δουλειά που γίνεται και θα ξέρουν αν θέλουν να συνεχίσουν.

Υπάρχει όμως όπως πάντα δουλειά – αρκετή δουλειά! Θέλουμε συγγραφείς που να είναι ερωτευμένοι με το γράψιμο. Θέλουμε να γράψουμε ιστορίες με ανθρώπους που θα αποκτήσουν σχέση ζωής με το γράψιμο. Κι αυτό είναι ένας από τους σκοπούς μας. Να σας βοηθήσουμε να την αποκτήσετε.

Στη διάρκειά του Εργαστηρίου θα μιλήσουμε για τις βασικές αρχές της γραφής, και αργότερα της συγγραφής. Θα μιλήσουμε για ποίηση και για μυθιστόρημα. Θα ασχοληθούμε και με το σενάριο και το θεατρικό έργο. Θα δουλέψουμε περισσότερο όμως στην διαδικασία συγγραφής ιστοριών. Θα ξεκινήσουμε με  μικρής έκτασης κείμενα, φτιάχνοντας διηγήματα και στην συνέχεια θα δημιουργήσουμε συλλογικά και νουβέλες – μυθιστορήματα.

δηλώσεις συμμετοχής στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.