Οι παράξενες μέρες ανακοινώνουν την έκδοση του πρώτου βιβλίου της Αναστασίας Μπαμπούλα, τη συλλογή διηγημάτων με τίτλο: «Πάμε Δράκε». Το βιβλίο κυκλοφορεί με εξώφυλλο της Πόλυς Βουλγαρέλη και αποτελείται από ιστορίες που έγραψε τα τελευταία χρόνια η συγγραφέας, μερικές από τις οποίες διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς και δημοσιεύτηκαν και σε δικές μας συλλογές.

Γνωρίσαμε την Αναστασία Μπαμπούλα στο 4ο Φεστιβάλ της Άμμου, στη Μήλο ενώ ήταν καλεσμένη στο πρόσφατο 6ο φεστιβάλ, το καλοκαίρι του 2020 στον Κομμό όπου διάβασε ένα διήγημά της αλλά και μα παρουσίαση για τα βιβλία της σειράς «Παράξενες μέρες στην Ευρώπη» το διήγημα υπάρχει στη συλλογή μας «Μέρες του 2020» αλλά συμπεριλαμβάνεται και στο βιβλίο. Ενδιάμεσα, στη διάρκεια της δύσκολης χρονιάς συμμετείχε στο 5ο συλλογικό εργαστήρι των εκδόσεων, αποτέλεσμα του οποίου ήταν η συλλογή «Δώματα με θέα»

Η συλλογή αυτή αποτελείται από μικρές ιστορίες που έχουν στόχο να εκπλήξουν τον αναγνώστη, με κάποιο εύρημα σεναριακό, με κάποιο γλωσσικό παιχνίδι, μ’ ένα αναπάντεχο τέλος. Ελπίζουν να τον κάνουν να κοντοσταθεί και να εμπνευστεί, απολαμβάνοντας τις λέξεις και τις εικόνες. Το διήγημα που δίνει τον τίτλο στη συλλογή είναι το μεγαλύτερο σε μέγεθος και φωτίζει ένα βασικό νήμα που τις συνδέει όλες. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το παιδί. Ένα παιδί από τη φωτεινή ή από τη σκοτεινή του άποψη, ένα παιδί που αρνείται να μεγαλώσει, ένα παιδί που έχει πεθάνει στ’ αλήθεια ή μέσα στον ενήλικα που κατέληξε. Κρυφός ή φανερός πρωταγωνιστής, το παιδί μέσα μας αναλαμβάνει κάθε φορά. Στον πόνο, στην ασθένεια, στην απώλεια, στον χωρισμό, στον θάνατο. Το παιδί είναι ο ήρωας που καβαλά τον δράκο, τον τιθασεύει και τον οδηγεί. Τον δράκο φόβο, κατάθλιψη, οργή, σκληρή μνήμη. Και τελικά τον δράκο ελπίδα, δύναμη, γέλιο, ζωή. Η διαδρομή δεν είναι ίδια για όλους. Ούτε ο χρόνος της γιατρειάς. Οι σταθμοί ίσως είναι κοινοί, οι μέρες για όλους παράξενες. Όμως ο δράκος ξέρει να τις ζει, να σταματά όσο και όπου χρειαστεί και να μας θεραπεύει. Πάμε Δράκε λοιπόν.

 

Η Αναστασία Μπαμπούλα γεννήθηκε στις 11 Οκτωβρίου του 1966 στην Αθήνα. Κατάγεται από τη Βοιωτία. Σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία στο ΑΠΘ και Τουριστικά Επαγγέλματα στη ΣΤΕ Περαίας στη Θεσσαλονίκη. Είναι δασκάλα και διαιτητής στο Αγωνιστικό Μπριτζ και εργάζεται ως υπεύθυνη Μαθημάτων και Διάδοσης στην Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ. Της αρέσει να διαβάζει, να γράφει, να παίζει μπριτζ, ακορντεόν και θέατρο. Πιστεύει ότι η ζωή είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση, γι’ αυτό γελά όσο πιο συχνά μπορεί. ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ/Αναστασία Μπαμπούλα / ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ /strangeland ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ /ηγόρης Παπαδογιάννης / ΕΞΩΦΥΛΛΟ /Πόλυ Βουλγαρέλη /ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ /Κωστής Μαλουσάρης / ΣΕΙΡΑ Παράξενες Μέρες στην Ελλάδα -38 /ISBN : 978-618-5278-56-4 / ΣΕΛΙΔΕΣ 84/ ΤΙΜΗ: 10 ευρώ