Οι Παράξενες Μέρες ανακοινώνουν όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή τις νέες εκδόσεις που θα έρθουν μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Τη χρονιά αυτή που συμπληρώνουμε τα δέκα χρόνια των εκδόσεων θα γιορτάσουμε εκτός απροόπτου με την παρουσίαση της συλλογής «Δέκα χρόνια παράξενες μέρες».

Τριάντα δύο συγγραφείς συμμετέχουν στην έκδοση με τα καλύτερα κείμενα του λογοτεχνικού διαγωνισμού που διοργανώθηκε για τα δέκα χρόνια των εκδόσεων παράξενες μέρες (πάντα σε συνεργασία με το eyelands.gr). Τα κείμενα που πέρασαν στη δεύτερη φάση βαθμολογήθηκαν στη διάρκεια του καλοκαιριού από τους ίδιους τους συγγραφείς που ανέδειξαν πρώτο το διήγημα «Η Διάψευση» της Φανής Ματσινοπούλου. Η συγγραφέας θα κερδίσει το βραβείο (ένα Apple MacBook Pro 13") αλλά οι παράξενες μέρες κέρδισαν ένα εξαιρετικό βιβλίο -ίσως την καλύτερη συλλογή που έχουμε εκδώσει όλα αυτά τα χρόνια!

Η συλλογή περιλαμβάνει πολλά διαφορετικά είδη γραφής (διήγημα, ποίηση, αφήγηση παραμυθιού, θέατρο, αποσπάσματα από μυθιστόρημα και νουβέλα πολλά διαφορετικά στυλ και την ποικιλία των χρωμάτων που προσφέρει μια σειρά από καταξιωμένες-ους αλλά και πρωτοεμφανιζόμενες-ους συγγραφείς. Στο εξώφυλλο ένα έργο της Αντριάνας Μίνου.

Σελίδες 186, τιμή 14 ευρώ, 978-618-5278-81-6

Τον Οκτώβριο κυκλοφορούν δύο βιβλία: Το νουάρ μυθιστόρημα «Όταν τα παιδικά τραγούδια σιωπούν», της Ευστρατίας Ταλιάνη και ο κύκλος διηγημάτων «Τη 13η φορά» της πρωτοεμφανιζόμενης Στεργιάνας Τζέγκα.

Στο μυθιστόρημα της Ευστρατίας Ταλιάνη, ο αστυνόμος Μαλούζος πηγαίνει στη Χίο και μέσα στο γιορτινό πασχαλιάτικο περιβάλλον του νησιού βρίσκεται αντιμέτωπος με εγκλήματα που βασίζονται σε στίχους ενός παιδικού τραγουδιού. Τρεις διαφορετικοί στίχοι έχουν αντιγραφεί πιστά για την εκτέλεση εγκλημάτων που συμβαίνουν σε τρία διαφορετικά μέρη. Ο ορκισμένος εχθρός του αστυνόμου Μαλούζου παρακολουθεί κάθε του κίνηση θέτοντας του κάθε φορά από ένα δύσκολο γρίφο.

Σελίδες 192, τιμή 14 ευρώ, ISBN: 978-618-5278-82-3

 Στα διηγήματα της Στεργιάνας Τζέγκα (με την εξαιρετική εικονογράφηση της Joaquima Casas Bo) η ηθοποιός, σκηνοθέτης, στιχουργός και συγγραφέας γράφει, σκηνοθετεί, δημιουργεί τον δικό της λογοτεχνικό μικρόκοσμο στην αναμφίβολη γοητεία του οποίου προσκαλεί τον αναγνώστη.

Σελίδες 80, τιμή 12 ευρώ, ISBN: 978-618-5278-83-0

Δύο ακόμη βιβλία ξένων συγγραφέων θα κυκλοφορήσουν σύντομα από τις Παράξενες Μέρες. Πρώτα το Broken Kismet, του Χάρντι Γκρίφιν που κέρδισε το 2022 το μεγάλο βραβείο  στα Eyelands Book Awards, τον μοναδικό διεθνή διαγωνισμό βιβλίων έδρα την Ελλάδα και «Η σαυρούλα», της Ρόμπιν Μάρτιν η οποία είχε κερδίσει το 2020 το βραβείο Three Rock των Eyelands Book Awards αφού είχε αναδειχθεί το καλύτερο ανάμεσα σε εκείνα που γράφτηκαν στο παραθεριστικό κέντρο συγγραφέων τους οποίους είχαμε φιλοξενήσει τότε.

Η χρονιά θα κλείσει με μια έκπληξη!

 Οι παράξενες μέρες συνεχίζουν το ταξίδι τους στην Ελλάδα και τον κόσμο μπαίνοντας πλέον στον ενδέκατο χρόνο της πορείας τους!